Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ώρα για γλυκό!


Επειδή τώρα χειμώνιασε και ο οργανισμός μου χρειάζεται γλυκό, δεν ξέρω τι ισχύει για το ευρύ κοινό πάντως εγω υποφέρω, είπα να κάνω ένα post με μια εύκολη συνταγούλα! Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα εδώ

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΡΕΥΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά:

150 γρ. κουβερτούρα κομμένη 
125 γρ. βούτυρο σε κύβους και επιπλέον βούτυρο για τα φορμάκια 
3 αυγά και 2 κρόκοι 
80 γρ. ζάχαρη 
80 γρ. αλεύρι και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα της φόρμας 

Εκτέλεση:

Αλείφετε με βούτυρο και αλευρώνετε 4 βαθιά φορμάκια, τα βάζετε στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθούν, αυτό το κάνουμε ώστε να μην κολλήσει το κεκάκι μας στο πάτο της φόρμας κατά το ψήσιμο. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μεχρι να λιωσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη για 10 λεπτά ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτετε σιγά- σιγά χλιαρό το μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και τα ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε για 5 λεπτά στις φόρμες. Μετά τις αναποδογυρίζετε σε πιάτα και συνοδεύετε τα κεκάκια με παγωτό βανίλια ή καραμέλα. 

Τips:
  1. Άν θέλετε να κάνετε τη ζύμη του κέικ σας σοκολατένια μπορείτε αντι για 80 γρ. αλεύρι που λέει η συγκεκριμένη συνταγή να βάλετε 50 γρ αλεύρι, 30γρ κακαό.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποίησετε και σοκολάτα γάλακτος, απλα οι συνταγες λενε κουβερτουρα συνηθως για να ισορροπίσουν την "αίσθηση του γλυκού" και να μην "λιγονόμαστε".
  3. Ποτέ δεν ακολουθούμε «τυφλά» τους χρόνους ψησίματος που αναφέρουν οι συνταγές! Πρέπει να παρακολουθούμε το κέικ και να κρίνουμε εμείς πότε είναι έτοιμο.
  4. φού βάλουμε το κέικ μας στο φούρνο να ψηθεί, το αφήνουμε στην ησυχία του! Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο 15 φορές για να δούμε τι γίνεται γιατί και το κέικ θα ξεφουσκώσει και σπαταλούμε ενέργεια.
  5. Πριν ξεφορμάρουμε το κέικ, αφήνουμε να περάσουν τουλάχιστον 5 λεπτά.

    Μμμμμ...Δεν ξέρω για εσάς, αλλα το στομαχάκι μου, μιλάει!
Αυτά απο εμένα προς το παρόν! Πολλά φιλάκια και.... καλή μας όρεξη! :*

6 σχόλια:

gif kisses photo: kisses kiss.gif
gif kisses photo: kisses kiss.gif
Brown Bobblehead Bunny