Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ξηροδερμία: Αίτια&Αντιμετώπιση!


Πρόσφατα ανακάλυψα ότι η ξηροδερμία άρχισε πάλι να με ταλαιπωρεί. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να κάνω μία έρευνα σχετικά με τα αίτια και την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας και γιατί όχι να μοιραστώ μαζί σας αυτά που έμαθα καθώς πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχουν άλλες τόσες κοπέλες που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου!

Ας ξεκινήσουμε με το τι είναι:Η Ξηροδερμία είναι μια πάθηση του τριχωτού της κεφαλής που μπορεί να οφείλετε σε πολλούς παράγοντες και μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική. Μπορεί να την δούμε σε όλες τις ηλικίες, και σε όλες τις εποχές, και συνήθως τα συμπτώματα είναι Ξηρό δέρμα, φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής, έντονος κνησμός, με αποτέλεσμα έντονη κοκκινίλα. Η Ξηροδερμία επηρεάζει πάνω από το 40% των ανθρώπων στον κόσμο.

Αίτια εμφάνισης:
1.Ένα μεγάλο ποσοστό οφείλετε στο άγχος, όπου δυστυχώς κυριαρχεί στην ζωή μας.
2.Χρήση κακής ποιότητας σαμπουάν και condition,  όπου  έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην εμφάνιση της ξηροδερμίας.
3.Ένα κακό ξέβγαλμα από ένα λούσιμο, έχει ως αποτέλεσμα να μένουν πολλά κατάλοιπα από το σαμπουάν στο τριχωτό τις κεφαλης.
4.Το ίδιο ισχύει και με τα προϊόντων styling,η υπερβολική χρήση και, εάν δεν αφαιρεθούν σωστά, με σωστό ξέβγαλμα δημιουργούν με τον καιρό πρόβλημα και αυτά.
5.Σοβαρή αφυδάτωση.
6.Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο ειδικά το καλοκαίρι επιδεινώνει την ξηροδερμία.

Τρόποι αντιμετώπισης:
1.Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό. 
2.Λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά και με κρύο νερό. Το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα σας, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε το δέρμα σας σφιχτό και ξηρό. 
3.Ξεβγάλτε πολύ καλά με χλιαρό νερό, μέχρι να φύγει όλο το σαμπουάν. Να θυμάστε ότι το καλό ξέβγαλμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς βοηθάει τα μαλλιά να δείχνουν λαμπερά και υγιή.
4.Αν νομίζετε ότι έχετε ένα ξηρό δέρμα, και πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, προσπαθήστε να το μειώσετε και να το κάνετε μέρα παρά μέρα. Αυτό θα δώσει στο δέρμα σας την ευκαιρία να δημιουργήσετε την λιπαρότητα που χρειάζεστε για να προστατεύσει το δέρμα σας και εξισορροπηθεί εκ νέου το δικό του φυσικό pH. 4.
5.Βουρτσίστε απαλά το δέρμα του κεφαλιού σας πριν το λούσιμο των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα που έχει τρίχες που είναι κοντά μεταξύ τους και δεν είναι πολύ σκληρή. Βουρτσίσετε όλες τις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής σας.
Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σας, και να φύγουν ευκολότερα μακριά, με το λούσιμο.
6.Ζητήστε τα σωστά προϊόντα για την αντιμετώπιση της, με την καθοδήγηση του κομμωτή σας, καθώς θα σας εξήγηση και τον τρόπο χρήσης τους,
7.Δείτε τα χημικά συστατικά του σαμπουάν σας και αποφύγετε σαμπουάν με φθαλικές ενώσεις, λαυρυλοθειικό νάτριο, DEA, ΜΕΑ, ΤΕΑ, και τεχνητά αρώματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φαγούρα, απολέπιση, και ξηρότητα.
Η αλκοόλη, που βρίσκονται συνήθως σε σαμπουάν, προκαλή επίσης υπερβολική ξήρανση στο τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα γενικότερα. 
8.Κάντε μασάζ με τα δάχτυλά σας (όχι τα νύχια σας!) στο κρανίο σας να αυξήσετε  την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το δέρμα του κεφαλιού σας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει τα συμπτώματα σας.
9.Προσθήκη Βιταμίνη Β στη διατροφή σας μέ φρούτα, και λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Η βιταμίνη B που είναι σε ανεπάρκεια συνδέεται συχνά με δερματικές παθήσεις.
10.Αποφύγετε πικάντικες τροφές, τα ζαχαρούχα τρόφιμα, αλμυρά τρόφιμα και το αλκοόλ, που προκαλούν μερικές φορές ερεθισμό και φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής.
11.Προσέξτε την διατροφή σας να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, και Ω3.
Ειδικά αν η ξηροδερμία επιμένει ζητήστε από τον κομμωτή σας εξειδικευμένες 
υπηρεσίες ξηροδερμίας στο κομμωτήριο.  
12.Κάντε μία μάσκα χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο στο δέρμα της κεφαλής σας.Αυτό θα ενυδατώσει το δέρμα σας σε βάθος.



Αν θέλετε συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά διαβάστε το προηγούμενο post μου: http://bydelearzaza.blogspot.gr/2013/09/blog-post_17.html

Αυτά από μένα! Θα χαρώ να δω τα σχόλια σας σχετικά με αυτό το θέμα και αν εσείς κάνετε κάτι παραπάνω!
Φιλιά, Ζαχαρούλα <3

10 σχόλια:

  1. πολυ ωραιο κ αναλυτικο ποστ! ευχαριστούμε! καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έκανες και το έψαξες και που το μοιράστηκες εδώ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ κατατοπιστικό.

    Γλυκιά Ζαχαρούλα έχω ένα βραβειάκι για εσένα
    έλα να το παραλάβεις!! http://beautyeverymoment.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λες. Κυρίως σε περιόδους άγχους το βλέπω κι εγώ να επανέρχεται (εξεταστικήηηη μας κατέστρεψες!). Keep it up!

    http://spotlightsontheredhead.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

gif kisses photo: kisses kiss.gif
gif kisses photo: kisses kiss.gif
Brown Bobblehead Bunny