Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

KΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ:ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ




Η κυτταρίτιδα όσο κι αν δεν θέλεις να το αποδεχθείς, να το παλέψεις και να πας παρακάτω σου κρατάει το… χεράκι (ποδαράκι, μηρό, γλουτό) από την εφηβεία και σ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής σου και σε κάνει να «μισείς» αυτές τις λίγες τυχερές που είτε δεν συναντήθηκαν ποτέ μαζί της είτε κατάφεραν να την κατατροπώσουν.
Τώρα, σοβαρά, μπορεί να συμβεί αυτό; Μεταξύ μας, όχι. Είναι σα να πολεμάς την ίδια σου τη φύση. Η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από συσσωρευμένο νερό και λίπος ανάμεσα στο δέρμα σου και τον υποδόριο ιστό. Για τη συσσώρευση ευθύνεσαι και εσύ (με τις συνήθειες σου: κάπνισμα, κακή διατροφή, καθιστική ζωή), ευθύνεται όμως και η φύση που λέγαμε πιο πάνω και κυρίως οι γυναικείες ορμόνες.
Οπότε; Οπότε η μάχη είναι άνιση, αλλά όχι χαμένη. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, τα οποία θα απαλλάξουν τα πιο ακαταμάχητα σημεία σου από αυτά τα αντιαισθητικά γρουμπουλάκια . Αν μάλιστα ανήκεις στην κατηγορία γυναικών με κυτταρίτιδα Τύπου 1 και Τύπου 2 (δηλαδή, όπου τα ίχνη της είναι μεν εμφανή, αλλά αντιμετωπίσιμα), μπορείς να αλλάξεις πολλά στη ζωή των… μηρών σου, εφαρμόζοντας όσα ακολουθούν:
  • Βάλε το νερό στη ζωή σου. Αυτό που ακούς να λένε για το πόσο βοηθάνε 8 ποτήρια νερό σε καθημερινή βάση είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Το νερό είναι ο καλύτερος και πιο υγιεινός λιποδιαλύτης και σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή, ο καλύτερος σύμμαχος στην απώλεια βάρους και στην εξάλειψη του (γνωστού σου) φλοιού πορτοκαλιού. Αυτό, διότι κάθε φορά που επισκέπτεσαι την τουαλέτα, αποβάλλεις και τοξίνες, υπεύθυνες για την κατακράτηση που κάνει το δέρμα μας σε γλουτούς, μηρούς ακόμη και χέρια να δείχνει ζαγρέ.
  • Εμπιστεύσου συγκεκριμένα φρούτα: κεράσια, πορτοκάλια, φράουλες και μάνγκο σε κρατάνε ενυδατωμένη και η σύνθεση τους βοηθά πολύ στον στόχο σου!
  • Κάνε μικρές αλλαγές στο διαιτολόγιο σου. Σταδιακά, περιόρισε τους υδατάνθρακες (π.χ., μακαρόνια) και διπλασίασε την πρωτεΐνη στα γεύματα σου. Δύο βραστά αυγά για πρωινό αντί για 3 «γενναίες» φέτες ψωμί με βούτυρο, θα σε κρατούν χορτάτη και θα βάλουν σε άλλο δρόμο τον μεταβολισμό σου.
  • Πες «ναι» στη τζίβα (αυτό το μαλλιαρό, κάπως σκληρό σφουγγάρι) και στο σκραμπ, όταν κάνεις μπάνιο. Μία καλή μάλαξη (όχι επιθετική) στα προβληματικά σημεία, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στη βελτίωση της εικόνας τους. Όσο για το σκραμπ; Μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις και μόνη σου με δύο μέρη ζάχαρη – αν είναι μαύρη, τόσο το καλύτερο – και μία κουταλιά αφρόλουτρο
  • Ένα συσφικτικό προϊόν μπορεί να ενισχύσει την όλη προσπάθεια. Ειδικά, όσα περιέχουν καφεΐνη και συνένζυμο Q10, δημιουργούν μία «ασπίδα» σε γλουτούς, μηρούς και στην περιοχή πάνω από τα γόνατα, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα.
  • Και επειδή σίγουρα κουράζεσαι και με το που ακούς για γυμναστική, αλλά – ναι, σου χρειάζεται – κάνε το εξής ξεκούραστο, κάθε μέρα, όμως: 10 λεπτά χαλαρό τρέξιμο, 10 λεπτά βαράκια. Τι είναι 20 λεπτά μέσα στην ημέρα σου, αν είναι να επιτεθείς στα αντιαισθητικά γρομπαλάκια;

Κυτταρίτιδα τύπου 3 και 4: Ο ζόρικος εχθρός και οι κρέμες – σύμμαχοι
Βέβαια, υπάρχουν και οι ακραίες περιπτώσεις, αυτές που απαιτούν ακραία μέτρα. Η κυτταρίτιδα Τύπου 3 και Τύπου 4 είναι αυτή που αποτυπώνεται πιο επιθετικά στο δέρμα σου και σε φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Μην εγκαταλείψεις: απλώς, αυτές οι μορφές κυτταρίτιδας απαιτούν συνολικότερη αντιμετώπιση. Υιοθετείς και εσύ τις γενικές οδηγίες και στρέφεσαι σε πιο εξειδικευμένα προϊόντα που, ναι, είναι αποτελεσματικά.
Για τους συγκεκριμένους τύπους κυτταρίτιδας, ενδείκνυνται κρέμες και serums που απαραιτήτως περιέχουν βιοπεπτίδια. Πρόκειται για οργανικές ενώσεις δύο ή περισσότερων αμινοξέων που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ ταυτόχρονα τονώνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα. Σε συνδυασμό με απολέπιση και εντατικό μασάζ, το προϊόν εισχωρεί στην επιδερμίδα και επιταχύνει το αποτέλεσμα.
Εδώ, τα body lotions που περιέχουν καφεΐνη ή κακάο επιστρατεύονται: οι πολυφαινόλες που περιέχουν, διασπούν τις τοξίνες που αποθηκεύονται στους λιπώδεις ιστούς μηρών και γλουτών, οπότε προτίμησε τα και εφάρμοσε πρόγραμμα επαλείψεων και εντατικού μασάζ.
Ειδικά, αν ανήκεις στην κατηγορία γυναικών με 4ο Τύπο κυτταρίτιδας, οφείλεις να ξεχάσεις τα ημίμετρα και τη… χαλαρή προσαρμογή σε νέες διατροφικές συνήθειες.
Εξορίζεις από ντουλάπια, ψυγείο και μίνι μπαρ τα εξής
- Αλκοόλ και αναψυκτικά, ειδικά αν αυτά είναι τύπου Cola
- Επεξεργασμένα τρόφιμα, αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι
- Καφέ, αλλά και τα παράγωγα του
Οι διατροφολόγοι συνιστούν γενικότερη στροφή σε τροφές που είναι πλούσιες σε νερό, όπως το αγγούρι, το καρότο και το γιαούρτι, καθώς και σε ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς, των οποίων τα «καλά» λιπαρά οξέα – που λείπουν από το σώμα σου – θα «επιδιορθώσουν» τις ζημιές που έχουν υποστεί τα κυτταρικά τοιχώματα. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά το δέρμα ανακτά και πάλι το λείο χαρακτηριστικό του σε μεγάλο ποσοστό. Το ίδιο αποτέλεσμα το εξασφαλίζεις, αν μία με δύο φορές την εβδομάδα,προτιμάς κάποιο λιπαρό ψάρι, μαγειρεμένο υγιεινά με ελαιόλαδο.
ΦΑΚΕΛΟΣ «ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ: ΑΠΟΔΙΔΕΙ;
Για το λεμφικό μασάζ – ένα εξειδικευμένο είδος μάλαξης που ενεργοποιεί τα λεμφικά αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος – έχουν γραφτεί πολλά.
Ότι τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη μείωση της κατακράτησης, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την εικόνα των προβληματικών σημείων.
Η συγκεκριμένη μέθοδος υποστηρίζεται από κάποιους επαγγελματίες της κοσμετολογίας, όμως, φυσιοθεραπευτές και χειροπράκτες επιμένουν ότι τα αποτελέσματα του λεμφικού μασάζ είναι παροδικά, όπως άλλωστε και οι λύσεις που περιλαμβάνουν νυστέρι.
Οι λιπο-αποθήκες του σώματος, όπως τονίζουν, έχουν μνήμη και με το που επιστρέφεις στις παλιές συνήθειες του junk food και της καθιστικής ζωής, «ξαναγεμίζουν».
Καταλήγοντας, έχεις καταλάβει ότι η κυτταρίτιδα είναι ένας «εχθρός» που τον απομακρύνεις με συνεχόμενες επιθέσεις, δραστική αλλαγή συνηθειών και αυτοπεποίθηση τόση, όση χρειάζεσαι για να φορέσεις ξανά το πιο κοντό σορτς που κρύβεις στη ντουλάπα σου!

Πηγή: JoyTV.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

gif kisses photo: kisses kiss.gif
gif kisses photo: kisses kiss.gif
Brown Bobblehead Bunny