Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Φυσικό Scrub με αγνά υλικά!


Γειά σας κορίτσια μου! Σήμερα θα σας δείξω μία συνταγή για scrub, και η συγκεκριμένη συνταγη είναι της μαμάς(!) Οπότε πάμε να αρχίσουμε!
Τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
1)Ζάχαρη
2)Ελαιόλαδο









Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι του "ελληνικού" κάποια ποσότητα ζάχαρης,εγώ έβαλα το 1/3 του φλιτζανιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Οι δοσολογίες διαφέρουν ανάλογα με το αν θέλουμε απαλή ή "σκληρή" απολέπιση για κάτι πιο ήπιο προτιμείστε λίγη ζάχαρη και περισσότερο λάδι και πάει λέγοντας.
Τι πρέπει να κάνουμε:
Αφού το μίγμα ομογενοποιηθεί παίρνουμε λίγη ποσότητα στα χέρια μας και απλώνουμε στο σημείο που θέλουμε κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να νοιώθουμε τη ζάχαρη αρκετά πιο "διαλυμένη". Αφού το κάνουμε αυτό σε όλα τα σημεία που θέλουμε, ξεβγάζουμε το σώμα μας με το αγαπημένο μας αφρόλουτρο, τρίβοντας παράλληλα το σώμα μας απο την "σκληρή" μεριά ενός σφουγγαριού. Αφού επιτευχθεί και αυτό το βήμα μπορούμε είτε να σκουπιστούμε ελαφρώς και να απλώσουμε baby oil σε νωπό δέρμα, είτε να σκουπιστούμε κανονικά και να απλώσουμε την αγαπημένη μας body lotion ή body butter.

















Τip!Αν σας ενοχλεί η έντονη μυρωδιά του ελαιόλαδου μπορείτε να ρίξετε και λίγο baby oil,ξέρω δεν είναι "φυσικό συστατικό" αλλά είναι κάτι προαιρετικό και βοηθάει πολύ με τη μυρωδιά! 
Aυτά απο εμένα για τώρα ελπίζω να σας άρεσε η συνταγούλα μου και αν κάποια κοπέλα το δοκιμάσει θα ήθελα να μάθω πώς της φάνηκε!
Φιλιά, Ζαχαρούλα :*

4 σχόλια:

  1. κανω και γω το ιδιο scrub..απλα προσθετω και αμυγδαλελαιο και λαδι καρυδας...η ενυδατωση δεν περιγραφεται...το πιο ακριβο scrub δεν εχει αυτα τα αποτελεσματα

    Vaso by mybeautymap.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ το έκανα αυτό και στο πρόσωπο!!Απλά μάλλον,τα λιπαρά δέρματα (σαν και το δικό μου) θα ήθελαν και πιο "απαλό" λάδι,όπως το αμυγδαλέλαιο!που δεν αφήνει τόση λαδίλα!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

gif kisses photo: kisses kiss.gif
gif kisses photo: kisses kiss.gif
Brown Bobblehead Bunny